Večeri poezije u organizaciji Društva pisaca BiH

Poštovani/e,

pozivamo Vas da uživate u večerima poezije u organizaciji Društva pisaca BiH.

Od utorka 07.07.2020. godine, naredne tri sedmice u redovnim intervalima Društva pisaca BiH će putam ZOOM aplikacije organizirati druženje i čitanje poezije recentnih autora, članova društva.

Prvi gost u utorak 07.07.2020. godine u 19.00 (Srednje Evropsko vrijeme) će biti Mile Stojić, pjesnik, esejist, antologičar i novinski pisac.

Društvo pisaca BiH u saradnji sa općinom Centar (Sarajevo) i UNDP-jem ostvaruje tokom školske 2019/2020 godine program „ČITAJ I KREATIVNO RAZMIŠLJAJ.“ Program je predviđao gostovanja pisaca u srednjim školama i Centrima za zdravo starenje na području općine Centar, ali je zbog pandemije korona virusa jedan dio tih aktivnosti postao praktično neostvarljiv. Stoga smo se odlučili da tokom jula 2020. održimo devet Zoom gostovanja pisaca iz BiH. Trajanje svake Zoom sekcije je ne duže od sat vremena.

Mi ćemo vas redovno izvještavati o rasporedu i satnici.  Svima koji se prijave poslat ćemo adresu  na koju se možete priključiti i prisustvovati književnom gostovanju. Svoje stihove će vam govoriti Ahmed Burić, Mile Stojić, Mustafa Zvizdić, Mehmed Đedović, Lidija Pavlović,  …

Nadamo se da će ova Zoom sretanja od septembra 2020. (bar jednom mjesečno) postati redovna. Želja nam je da organizujemo Zoom gostovanja zaljubljenika lijepe riječi iz svih krajeva svijeta gdje bi se članovima Društva pisaca BiH i svima onima koji nam se priključuju čitajući priloge na našoj web stranici, predstavili oni koji stvaraju i objavljuju daleko od domovine.

Zahvaljujući elektronskom načinu komuniciranja mi vas molimo da putem maila upoznate sa ovom akcijom sve one svoje prijatelje za koje smatrate da imaju interesa za ovakve vrste aktivnosti i da nam uz njihovu saglasnost vi pošaljete njihovu mail adresu, ili njima date našu da se prijave kako bi i njih na vrijeme uključili.

Takođe vas obavještavamo da smo osvježili web stranicu Društva pisaca pa vam preko priloženog Uputstva za mapiranje grada šaljemo informacije kako joj pristupiti. Uskoro ćete tamo moći naći ne samo obavještenja vezana za rad Društva i njegovih članova, već ćemo vam ponuditi i mnoge nove sadržaje kao Poetske stepenice (mjesečno predstavljanje nekog od pjesnika/pisaca iz BiH, ali i svijeta), on line čitanje časopisa Život, kao i elektronskih knjiga. Takođe ćemo vas pozvati na Poetsko mapiranje BiH, mjesto gdje ćemo zajedničkim naporima sačuvati sjećanja na mjesta, ljude i događaje vezane za BiH.

Društvo pisaca BiH

Pisci/književnici koji će vam se predstaviti tokom mjeseca jula putem Zoom aplikacije:

1. Mile Stojić,

2. Asmir Kujović,
3. Husein Hasković,
4. Lidija Pavlović,
5. Mustafa Zvizdić,
6. Mehmed Đedović,
7. Ahmed Burić,
8. Amir Brka /Tanja Stupar Trifunović,
9. Edin Pobrić/ Nermina Omerbegović.

Kontakti:

Nenad Tanović +387 61 911 156; tanovicnenad@yahoo.com

Edib Kafadar  +387 61 511 271; drustvo.pisaca@gmail.com

Similar Posts